ZAJEDNICA ŠPORTSKO RIBOLOVNIH DRUŠTAVA I UDRUGA BJELOVAR

Dopušten je ribolov po propisanim pravilima - Odluka o ribolovu nalazi se u rubrici aktualnosti ODGODA SVIH SASTANAKA I TAKMIČENJA - Po naputku stožera civilne zaštite do daljnjeg odgađaju se svi dogovoreni sastanci i ribolovna takmičenja ŽŠRS i ZŠRDUB. Bistro Predsjednik ZŠRDUB Željko Laklija OBAVIJEST O ODGAĐANJU RIBIČKOG ISPITA - Ribički ispiti se odgađaju dok se ne stvore uvjeti za normalno kretanje ljudi. Lp Željko Laklija Zapisnik sa skupštine ZŠRDUB 20.02.2020. -
Vijun

Vijun (lat. Cobitis taenia) je slatkovodna riba sa koštanim skeletonom (košljoribe) i istovremeno pripada i mekoperkama i familiji Cobitidae.

Vijun je riba svjetložute boje, koja duž bokova ima niz tamnosivih pjega, koje se često spajaju u široke pruge. Iznad njih su manje pjege nepravilnog oblika, koje se vrlo često mogu formirati i u traku. To je mala riba koja može narasti do 15 cm, ali je obično duga 6 do 7 cm.

Vijun uglavnom živi u mirnim vodama. Mlade jedinke se hrane račićima, a odrasle različitim vodenim beskičmenjacima. Rasprostranjena je širom Europe.

Prethodni
  Uklija
  Slatkovodne ribe - Sve