Sportsko ribolovna udruga SRD “Ribič” Rovišče

Dopušten je ribolov po propisanim pravilima - Odluka o ribolovu nalazi se u rubrici aktualnosti ODGODA SVIH SASTANAKA I TAKMIČENJA - Po naputku stožera civilne zaštite do daljnjeg odgađaju se svi dogovoreni sastanci i ribolovna takmičenja ŽŠRS i ZŠRDUB. Bistro Predsjednik ZŠRDUB Željko Laklija OBAVIJEST O ODGAĐANJU RIBIČKOG ISPITA - Ribički ispiti se odgađaju dok se ne stvore uvjeti za normalno kretanje ljudi. Lp Željko Laklija Zapisnik sa skupštine ZŠRDUB 20.02.2020. -

Sportsko ribolovna udruga SRD “Ribič” Rovišče, općina Rovišče

O NAMA

Sjedište: 43212 Rovišče, Zagrebačka bb
Osnovano: 27. ožujka 1960. godine
Upisano u registar udruga: 18. studenoga 1997. godine
Upisano u registar športskih djelatnosti: 14. prosinca 2006. godine
Ciprinidne ribolovne vode:  udruga raspolaže sa: 3 umjetna jezera Rovišče, površine 3,2 ha i dubine 2,2 m
Ribolovne vode nastanjene: šaran, amur, babuška, štuka, bijeli i sivi tolstolobik, som, crni somić, deverika i smuđ

 

KONTAKT

Predsjednik: Vladimir Štefun - 099 8050 714, v ladimir.stefun@optinet.hr
Dopredsjednik:  Goran Vinković - 095 9021 088gvinkovic914@gmail.com
Tajnik: Dušan Opačić - 091 2794 597, dusan.opacic1@bj.t-com. hr
Blagajnik:  Dragan Pikivača - 098 9369 446

POVIJEST 50- godina rada 1961.-2011.
Športski ribolovno društvo "Ribič" Rovišće osnovano je u proljeće 1960. godine, a članovi (osnivači) su bili: Flis Zvonko-predsjednik, Petak Franjo- zamjenik predsjednika, Grmić Stjepan-tajnik, Opačić Pero, Kek Franjo, Bota Emil, Grmić Mirko i Zorić Blagoja (članovi), po dogovoru sa Kek Franjom (švejom), dogovorno je da će na datu uporabu jednog dijela svoje livade, kraj rijeke Konjske za iskopavanje ribnjaka, kako se ribnjak kopao ručno da je malo potrajalo pa je tako na temelju iskopa ribnjaka , društvo i službeno registrirano 27.03.1961. godine kod kotarskog odbora BDR Bjelovar pod brojem 9. 1962. godine. Broj članova u Šritu je porastao na nekih tridesetak članova pa je tako održan i prvi izborni Skupština na kojoj su za predsjednika izabrani Mustać Ivan, tajnik Grmić Stjepan i blagajnik Bota Emil. Kako se društvo drži, radilo se na uređenju terena za ribolov na rijeci Velikoj i Konjskoj, Markovoj Viru pa se tako počelo i poribljavati na tim vodama. Na prijedlog Mijakić Gojka da se kupi gospodarstvo od gospodina Lukačića koji se nalazi kraj Vira članovi ŠRD-a suglasno su se dogovorili, a to je već realizirano 1966. godine. Od toga do danas se radi na uređenju objekta (mlina) i okolini oko njega s iskopavanjem ribnjaka i ostalih pratečih objekata, a za sve poslove su zaslužni članovi društva i menadžmenta koji su članovi izabrali na Skupštinama i povjerili su ih voditi društvu (predsjednici: Flis Zvonko, Mustać Ivan, Opačić Dušan, Mustać Antun, Vladimir Kušec, Borislav Terzić, Gašparović Marko, Hančić Stevo, Grmić Franjo, August Sabolić i sadašnji Vladimir Štefun).
kako bi predstavljali društvo na natjecanjima, to su: Milorad Šakanović, Nikola Štampar, Miljenko Sokač, Stjepan Grgić, Josp Hosi i Dražen Crnjaković.), ti isti natjecatelji uz podršku predsjednika Franje Grmića su pomogli našim kadetkinjama (Ljiljani Opačić, Katarini Ćuk, Slađani Frankol (drugi u državi) i Katetma Saši Vuk, Dejanu Opačić, Robertu Đunđek, Matiji Petrović, Saši Drapač i Kristijan Begović) da su u četiri godine natjecanja na razini državnih i državnih natjecanja ostvarili vrhunske rezultate, a to se može uvjeriti u razgledavanju pehara i priznanja koje se nalaze u prostrimama doma. To je sve što je urađeno na ovom mijestu od kupnje mlina pa do danas su članovi RZS-a "Ribič" Rovišće svojim radom i uz donatore koji su pomogli u finansiranom i tehničkom smislu; i kojima se ŠRD najtoplije zahvaljuje: Ivanu Bedi, Stevi Hančiću, Ivanu Cupanu, Miroslavu Oškeri, Stjepanu Piškoriću, Stjepanu Horvatu (megiću), Ivanu Kovačeviću, Anti Vukušiću, Vladimiru Severu, Željku Cutvariću, Pero-obrtu. Mladen Plevnik i "Coner doo Bjelovar. Ivanu Bedi, Stevi Hančiću, Ivanu Cupanu, Miroslavu Oškeri, Stjepanu Piškoriću, Stjepanu Horvatu (megiću), Ivanu Kovačeviću, Anti Vukušiću, Vladimiru Severu, Željku Cutvariću, Pero-obrtu. Mladen Plevnik i "Coner doo Bjelovar.