ZAJEDNICA ŠPORTSKO RIBOLOVNIH DRUŠTAVA I UDRUGA BJELOVAR

OBAVIJEST O ZABRANI RIBOLOVA - KAKO SU SE POJAVILA RAZNA TUMAČENJA PROPISANIH PRAVILA O ZABRANI ILI DOZVOLJAVANJU RIBOLOVA IZ SAMOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE, TAKO SU I NA RAZNIM STRANICAMA POČELE RAZNE OBJAVE. ZA SADA JE NA NAŠIM JEZERIMA ZABRANJEN RIBOLOV I TAKO ĆE OSTATI SVE DOK HŠRS NE KAŽE DRUGAČIJE U SURADNJI SA CIVILNOM ZAŠTITOM. ČUVAJTE SEBE I SVOJE, NEMOJTE SE DOVODITI U SITUACIJU DA SUTRA RADI VAS NETKO OBOLI. NAŽALOST VEČINOM OBOLJEVA VIŠE ČLANOVA OBITELJI. KADA SE DOZVOLI RIBOLOV U BILO KOJEM OBLIKU BITI ĆETE OBAVIJEŠTENI PREKO OVE STRANICE. BISTRO ŽELJKO LAKLIJA ZABRANA RIBOLOVA NAJMANJE MJESEC DANA - ODLUKA DANA 21.03.2020.godine ZŠRDUB DONIJELA JE ODLUKU PO NAPUTKU GLAVNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE ZA OBRANU OD KORONA VIRUSA DA NA JEZERIMA ČLANICAMA  ZŠRDUB: NEMA RIBOLOVA  NAJMANJE MJESEC DANA OD DONOŠENJA OVE ODLUKE. RIBOČUVARSKA SLUŽBA OBAVLJATI ĆE REDOVNE I POJAČANE OPHODNJE NA NAŠIM JEZERIMA. MOLIMO SVE RIBIĆE DA SE PRIDRŽAVAJU OVE ODLUKE KAO I UPOZORENJA GLAVNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE. O DALJNJIM POSTUPANJIMA BITI ĆETE OBAVIJEŠTENI PO NJIHOVIM SAZNANJIMA PREKO OVE STRANICE.... ODGODA SVIH SASTANAKA I TAKMIČENJA - Po naputku stožera civilne zaštite do daljnjeg odgađaju se svi dogovoreni sastanci i ribolovna takmičenja ŽŠRS i ZŠRDUB. Bistro Predsjednik ZŠRDUB Željko Laklija OBAVIJEST O ODGAĐANJU RIBIČKOG ISPITA - Ribički ispiti se odgađaju dok se ne stvore uvjeti za normalno kretanje ljudi. Lp Željko Laklija Zapisnik sa skupštine ZŠRDUB 20.02.2020. -
Potočna mrena

Mrena potočna (lat. Barbus meridionalis) je slatkovodna riba koja pripada obitelji Cyprinidae.

  • Latinski naziv: Barbus meridionalis
  • Lokalni nazivi: sapača
  • Maks. dužina: 25 cm
  • Maks. težina: 200 g
  • Vreme mresta: od marta do juna

Mrena potočna ima valjkasto i izduženo telo koje se, od analnog otvora prema repu, naglo se sužava. Na leđima ima brojne tamne mrlje koje dosežu sve do bočne linije. Boja tijela joj je modrozelenkasta ili tamno crna. Površina tijela joj je dosta ljigava.

Mrena potočna je rasprostranjena širom Europe, a spada u bezopasne vrste koje kratko žive i to isključivo u čistim, brzim i hladnim vodama, iznad pjeska i mulja. Hrani se larvama i sitnim račićima, rijetko insektima.

Mrena potočna se tokom jedne godine mrijesti u nekoliko navrata, što zavisi od životnih uvjeta svake vode. Sigurno je da na prvo „svadbeno putovanje“, u gornje dijelove potoka, polazi u rano proljeće.

  Slatkovodne ribe - Sve