ZAJEDNICA ŠPORTSKO RIBOLOVNIH DRUŠTAVA I UDRUGA BJELOVAR

OBAVIJEST O ZABRANI RIBOLOVA - KAKO SU SE POJAVILA RAZNA TUMAČENJA PROPISANIH PRAVILA O ZABRANI ILI DOZVOLJAVANJU RIBOLOVA IZ SAMOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE, TAKO SU I NA RAZNIM STRANICAMA POČELE RAZNE OBJAVE. ZA SADA JE NA NAŠIM JEZERIMA ZABRANJEN RIBOLOV I TAKO ĆE OSTATI SVE DOK HŠRS NE KAŽE DRUGAČIJE U SURADNJI SA CIVILNOM ZAŠTITOM. ČUVAJTE SEBE I SVOJE, NEMOJTE SE DOVODITI U SITUACIJU DA SUTRA RADI VAS NETKO OBOLI. NAŽALOST VEČINOM OBOLJEVA VIŠE ČLANOVA OBITELJI. KADA SE DOZVOLI RIBOLOV U BILO KOJEM OBLIKU BITI ĆETE OBAVIJEŠTENI PREKO OVE STRANICE. BISTRO ŽELJKO LAKLIJA ZABRANA RIBOLOVA NAJMANJE MJESEC DANA - ODLUKA DANA 21.03.2020.godine ZŠRDUB DONIJELA JE ODLUKU PO NAPUTKU GLAVNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE REPUBLIKE HRVATSKE ZA OBRANU OD KORONA VIRUSA DA NA JEZERIMA ČLANICAMA  ZŠRDUB: NEMA RIBOLOVA  NAJMANJE MJESEC DANA OD DONOŠENJA OVE ODLUKE. RIBOČUVARSKA SLUŽBA OBAVLJATI ĆE REDOVNE I POJAČANE OPHODNJE NA NAŠIM JEZERIMA. MOLIMO SVE RIBIĆE DA SE PRIDRŽAVAJU OVE ODLUKE KAO I UPOZORENJA GLAVNOG STOŽERA CIVILNE ZAŠTITE. O DALJNJIM POSTUPANJIMA BITI ĆETE OBAVIJEŠTENI PO NJIHOVIM SAZNANJIMA PREKO OVE STRANICE.... ODGODA SVIH SASTANAKA I TAKMIČENJA - Po naputku stožera civilne zaštite do daljnjeg odgađaju se svi dogovoreni sastanci i ribolovna takmičenja ŽŠRS i ZŠRDUB. Bistro Predsjednik ZŠRDUB Željko Laklija OBAVIJEST O ODGAĐANJU RIBIČKOG ISPITA - Ribički ispiti se odgađaju dok se ne stvore uvjeti za normalno kretanje ljudi. Lp Željko Laklija Zapisnik sa skupštine ZŠRDUB 20.02.2020. -
Dvoprugasta uklija

Dvoprugasta uklija (Alburnoides bipunctatus) naseljava potoke i brdske rijeke sa dobro oksigeniranom i brzom tekućom vodom te se na takvim mjestima može naći u velikom broju. U Hrvatskoj dolazi u vodama dunavskog slijeva. U Crvenoj knjizi slatkovodnih riba Hrvatske nalazi se u kategoriji najmanje zabrinjavajućih vrsta (LC), a na ILUC-ovom popisu je nema. Također nije zaštićena pravilnikom o strogo zaštićenim vrstama.

Tijelo dvoprugaste uklije je visoko i bočno spljošteno, glava srednje velika, obično je dugo od 10 do 12 cm. Duž bočne strane nalazi se tamna linija, sastavljena od dva reda sitnih tamnih točkica. Ta linija dijeli trbuh od leđa.

Hrani se planktonskim i bentoskim organizmima, kukcima s površine a ponekad i algama.

Spolno sazrijeva u drugoj godini, mrijesti se parcijalno od početka svibnja do srpnja u tekućoj vodi koja je bogata kisikom. Ne živi duže od pet godina.

Prethodni
  Deverika
Sljedeći
Gavčica  
  Slatkovodne ribe - Sve