Sportsko ribolovno društvo “Česma” Bjelovar

Dopušten je ribolov po propisanim pravilima - Odluka o ribolovu nalazi se u rubrici aktualnosti ODGODA SVIH SASTANAKA I TAKMIČENJA - Po naputku stožera civilne zaštite do daljnjeg odgađaju se svi dogovoreni sastanci i ribolovna takmičenja ŽŠRS i ZŠRDUB. Bistro Predsjednik ZŠRDUB Željko Laklija OBAVIJEST O ODGAĐANJU RIBIČKOG ISPITA - Ribički ispiti se odgađaju dok se ne stvore uvjeti za normalno kretanje ljudi. Lp Željko Laklija Zapisnik sa skupštine ZŠRDUB 20.02.2020. -
Kadetkinje SRD “Česma” Bjelovar / članica ZŠRDUB - prvakinje Republike Hrvatske u lovu ribe Objavljeno: 02. 07. 2018.

SRD "Česma" Bjelovar obavještava da su kadetkinje Sportsko ribolovnog društva "Česma" Bjelovar, koja je članica Zajednice športsko ribolovnih društava i udruga Bjelovar, osvojile Kadetski kup Hrvatsko športsko ribolovnog saveza u lovu ribe udicom na plovak u Budakovcu za 2018. godinu, odnosno osvojile su prvo mjesto kod kadetkinja za Republiku Hrvatsku u lovu ribe udicom na plovak.

Slike s natjecanja, dodjele medalja i dočeka nalaze se ovdje .

Kadetkinje su nastupile u sastavu: Erna Čizmazija, Barbara Sever i Helena Žugović.

Prvog dana na kupu kadeta, kadetkinje su pojedinačno u svojim sektorima osvojile: 4. mjesto Erna Čizmazija, 5. mjesto Barbara Sever i 8. mjesto Helena Žugović i s osvojenih 17 bodova zauzele su 5. mjesto u ukupnom poretku.
Tog prvog dana Erni Čizmazija treće mjesto pojedinačno pobjeglo je za četrdesetak grama.

Drugog dana na kupu kadeta, kadetkinje su pojedinačno u svojim sektorima osvojile: 1. mjesto Erna Čizmazija, 1. mjesto Barbara Sever i 2. mjesto Helena Žugović i s osvojenih 17 bodova iz prvog dana i 4 boda iz drugog dana, s ukupno 21 bod i s ulovljenih oko 2,5 kg ribe više od drugoplasirane ekipe zauzele 1. mjesto u ukupnom poretku.

U pojedinačnom plasmanu iz prvog i drugog dana: Erna Čizmazija zauzela je 3. mjesto, Barbara Sever 6. mjesto i Helena Žugović 15. mjesto. 

Prvo mjesto je potpuno zasluženo i plod je dugotrajnog rada, utrošenog slobodnog vremena i novčanih ulaganja roditelja kadetkinja: Marijana i Renate Žugović, Anđelka i Anice Čizmazija, Steve i Marijane Sever i marljivog rada kadetkinja: Erne Čizmazija, Barbare Sever, Helene Žugović.

Ne malu, ako ne i najveću zaslugu za osvajanje prvog mjesta ima kapetan / trener: Franjo Krejči koji je preuzeo treniranje kadetkinja ove 2018. godine. Svojim znanjem, iskustvom u ribolovnim natjecanjima podigao je moral ekipe, dao dodatnu snagu cijeloj ekipi, i pogurao kadetkinje do 1. mjesta.

Kadetkinje: Ernu Čizmazija, Barbaru Sever, Helenu Žugović, kapetana / trenera Franju Krejči, roditelje u pratnji: Marijan Žugović, Stevo Sever, Anđelko Čizmazija, prijelazni pehar za osvojeno 1. mjesto, pehar u trajnom vlasništvu za 1. mjesto, medalje za osvojeno 1. mjesto ekipno, medalje za dva 1. mjesta i 2. mjesto drugog dana po sektorima i medalja za osvojeno 3. mjesto u pojedinačnom plasmanu iz prvog i drugog dana, na središnjem gradskom trgu, odnosno Korzu dočekali su: predsjednik Zajednice športsko ribolovnih društava i udruga Bjelovar, roditelji, bake, djedovi i prijatelji koji su čestitali kadetkinjama, kapetanu / treneru i roditeljima na osvojenom 1. mjestu ekipno na kadetskom kupu HŠRS za kadetkinje i osvojenim medaljama, odnosno što su postale državne prvakinje Republike Hrvatske za kadetkinje u lovu ribe udicom na plovak.

Osvojiti prvo mjesto na kupu kadeta HŠRS za kadetkinje, odnosno postati prvakinje Republiku Hrvatsku za kadetkinje, ostaje trajna uspomena kadetkinjama, roditeljima, kapetanu / treneru, SRD "Česma" Bjelovar, ZŠRDUB i svim ribičima i ne ribičima ZŠRDUB, Sportskoj zajednici, Gradu Bjelovaru i Bjelovarsko bilogorskoj županiji i svim ribičima i ne ribičima kojima je ribolov u srcu.

Nažalost zbog sve većeg okretanja sportskog ribolova prema nekakvom obliku komercijalnog ribolova, odnosno ribolova koji zahtjeva velika materijalna sredstva i skupu opremu, zbog sve manjeg pomaganja državnih institucija ribolovu, zbog sve siromašnijih  građana Republike Hrvatske, sve je manje kadeta i ribiča, a da se ne govori da je sve manje takmičara.
Nažalost za takmičenja i opremu treba uložiti ogromna sredstva kojih ovog momenta nema niti u udrugama, niti u ZŠRDUB, niti u ŽŠRSB, niti u HŠRS, a nema na vidiku niti značajnijih sredstava od strane društvene zajednice.

Prvakinje Republike Hrvatske sljedeće godine prelaze u viši rang takmičenja i Bjelovarsko bilogorska županija, odnosno Županijski športsko ribolovni savez Bjelovar najvjerojatnije neće imati niti jednu ekipu, a kamo li tri ekipe kadetkinja, koje osvajanjem 1. mjesta na kadetskom kupu za kadetkinje mogu predstavljati Bjelovarsko bilogorsku županiju, odnosno Županijski športsko ribolovni savez Bjelovar.

Kada bi se i pokušalo preko noći stvoriti ekipu kadeta i kadetkinja, možda bi se i našlo nekoliko natjecatelja kadeta i kadetkinja, ali bez izdašne pomoći udruga, Zajednice športsko ribolovnih društava i udruga Bjelova, Županijskog športsko ribolovnog saveza Bjelovar, Hrvatskog športsko ribolovnog saveza, Športske zajednice, Grada Bjelovara, Županije Bjelovarsko bilogorske svaki takav pokušaj unaprijed je osuđen na propast.

Nažalost to je istina.

Sadašnjim kadetkinjama u višem rangu natjecanja želimo puno sreće, kapetan / trener će nadodati znanje i iskustvo, udruga, ZŠRDUB, roditelji i društvena zajednica trebali bi to isfinancirati i rezultati će doći ne preko noći, ali će doći.
                                                                                   SRU "Česma" Bjelovar i ZŠRDUB             

 

  Ribolovna natjecanja - Sve